miercuri, 23 iulie 2014

SINUZITA

 
 
Sinuzitele sunt infectii ale membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Sinusurile sunt spatii goale, sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului.
 
Cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri. Bacteriile si fungii cresc cel mai probabil in sinusurile incapabile sa se dreneze corespunzator.

Sinusurile devin obstruate in timpul infectiei virale ca si raceala, producandu-se inflamatia si infectia sinusurilor ca si rezultat. Diferenta dintre raceala si sinuzita, consta in faptul ca simptomele ce insotesc raceala, incluzand nasul infundat, incep sa se amelioreze dupa 5-7 zile. Simptomele atribuite sinuzitelor dureaza mai mult si se agraveaza dupa 7 zile.

Exista doua tipuri de sinuzita: acuta(cu debut brusc) si cronica (pe termen lung). In cazul sinuzitei cronice simptomele nu dispar complet, intotdeauna mentinandu-se simptome usoare.


TRATAMENT 

- inhalatii cu musetel si inhalant din farmacie

Intr-un vas de 2-3 litri, se pune la fiert 1-1,5 l de apa. Cand a dat in clocot, se pune o lingura cu varf de flori de musetel. Se pune capacul si se ia de pe foc. Din Inhalant se toarna peste aceasta infuzie continutul unui capacel (dintr-un flacon de 10 ml se pot realiza 4 sedinte). Dupa prima inhalatie nu se sesizeaza o reactie importanta dar dupa a doua deja se simte o ameliorare. Se vor face minimum patru sedinte iar pentru consolidarea rezultatelor, chiar 5-6 sedinte.

Dupa inhalatii, nu se iese in medii sub temperatura camerei, cel putin 6-8 ore. De aceea este bine ca inhalatia sa se faca seara. Dupa inhalatie, se infasoara capul intr-un prosop plusat sau din alt material ce pastreaza caldura. In perioada celor 4-6 sedinte sa se renunte la fumat, alcool; sa se evite mediile nocive (poluare cu mucegaiuri, praf, substante chimice, spray-uri); sa se evite consumul mierii de albine, a polenului, al produselor apicole; nu se vor consuma alimente sau condimente (ardei iuti, piper, ceapa, usturoi, etc).

sursa: Formula AS


TREI LEACURI TIBETANE 


 1. Suferinzii de sinuzita trebuie sa elimine toate produsele lactate din alimentatie si sa faca infuzie cu aerosoli/ inhalare de aburi, de doua ori pe saptamana timp de 1-2 ore.

2. Se rade marunt o bucata de hrean si se amesteca cu suc de lamaie astfel incat sa formeze un sos subtire. Se administreaza o lingurita de doua ori pe zi - dimineata si seara. Dupa fiecare doza, timp de 30 de minute nu se mananca si nu se bea nimic. Nu se mai adauga nimic si nu se ia alt medicament. Daca se foloseste un timp mai indelungat in mod regulat, se constata ca bolnavii nu vor mai avea de suferit.

3. Uleiul de mustar ce se poate prepara acasa astfel: se amesteca bine o lingurita de mustar boabe cu 2 linguri de ulei vegetal. Se maseaza fruntea deasupra ochilor si tamplele in fiecare zi. 

Nota: in timpul acestor tratamente, laptele si produsele lactate se exclud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu