miercuri, 23 iulie 2014

ANGELICA





In traditia romaneasca este o planta cu insusiri magice ce are capacitatea de a atrage puterea ingerilor. Bolile vindecate de angelica sunt:


1. Stari depresive, astenie, isterie, afectiuni psihosomatice

Cura de minimum 1 luna cu macerat de angelica la rece. Se beau 4 cani (250 ml) de macerat/zi. Se exclude alcoolul, cafeaua, tutunul pe timpul tratamentului. Pentru persoanele foarte labile tratamentul poate fi suplimentat cu sunatoare (3-4 linguri de pulbere/zi luata cu putina apa). 

2. Dificultate de concentrare, intarziere de dezvoltare mentala la copii

In doze mici, uleiul volatil continut de semintele plantei este un excitant cerebral foarte bun. Se foloseste maceratul de angelica (3 pahare/zi) in care se adauga 2 lingurite de pulbere de pelin si 2 lingurite de pulbere de menta. Se amesteca bine de tot si se bea. Triada angelica-pelin-menta este una dintre cele mai puternice stimulente mentale cunoscute in fitoterapie avand efecte intense si rapide.

3. Bulimie

Se foloseste tinctura de angelica (o lingurita intr-un pahar cu apa de 3-4 ori/zi inainte de masa. Deja din a 2-a zi remediul si-a facut efectul.

4. Colita de fermentatie, colita de putrefactie, gastrita hipoacida

Se foloseste o combinatie in proportii egale de tincturi de angelica si pelin (se prepara la fel ca tinctura de angelica). Se iau de 4 ori/zi pe stomacul gol cate 1-2 lingurite din aceasta combinatie de tincturi dizolvate intr-un pahar cu apa. 

5. Indigestie, anorexie, anorexie psihica, digestie dificila

Inainte de a manca, se ia o jumatate de lingurita de pulbere de angelica si se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu apa.

6. Epidemie de gripa, diverse epidemii

Sa se mestece de 3 ori/zi seminte, frunze si flori de angelica. Studiile clinice arata ca in acest fel rata imbolnavirilor se poate reduce cu peste 50%.

7. Tulburari de ciclu menstrual, dereglari hormonale insotite de simptome diverse (acnee, tesut adipos in exces).

Se iau de 4 ori/zi inainte de masa cate o jumatate de lingurita de pulbere de angelica si jumatate de lingurita pulbere de flori si seminte de telina. O cura dureaza 2-3 luni, perioada in care se consuma numai vegetale si putine lactate.

8. Cancer, boli infectioase grave (TBC), hepatita virala), scleroza in plagi, paralizie, boli grave in general.

O lingurita de pulbere de 3 ori/zi pe stomacul gol inainte de masa. Daca senzatia de greata este foarte puternica, atunci se administreaza cu putina menta. In cazul in care puterea de digestie este redusa, se adauga putina pulbere de tinctura sau anghinare.




MACERAT DE ANGELICA

Se pun la macerat 2 lingurite de pulbere intr-un litru de apa, de seara pana dimineata. Dimineata se filtreaza si se pune la racoare. Se beau 4 cani de macerat pe zi.

TINCTURA DE ANGELICA

Se pun intr-un borcan: 100gr de angelica (cca 20 linguri de pulbere), 250 ml de apa, 250 ml alcool alimentar de 90 grade. Se lasa la macerat 7 zile apoi se filtreaza prin tifon. Se pastreaza in sticle bine inchise la loc intunecos, racoros. 

PULBERE

Florile, tulpinile si semintele se macina fin cu rasnita. Se cerne. Se tine la loc intunecos si rece, de preferinta in borcanele bine inchise. Termen de valabilitate: 2 saptamani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu