marți, 30 martie 2010

Bicarbonat de sodiu


Banalul praf de bicarbonat de sodiu este util în tratarea multor afecţiuni, de la aciditatea gastrică pană la cancer. Nu există casă fără bicarbonat de sodiu. Gospodinele îl folosesc la prăjituri, dar şi ca leac de urgenţă, în caz de arsuri la stomac. Acest praf alb are mai multe întrebuinţări decît am putea crede. De la tuse, la ulcer, de la curăţarea petelor, la albirea dinţilor, bicarbonatul este atît de util, încît unora nici nu le vine să creadă că o pulbere atît de ieftină poate aduce beneficii atît de mari. Mai nou, cercetătorii au găsit că această sare poate fi valorificată şi în tratamentul cancerului. 
TUSE
La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Persoanele care nu suporta laptele, pot folosi bicarbonat de sodiu in apa (1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa)
DURERI DE GAT
Se clateste gatul (gargara) cu acesta solutie: 2 lingurite bicarbonat de sodiu la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi.
GUTURAI
Solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale - picurati in nari  solutia si dupa un minut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi.
CONJUNCTIVITA
Se spala ochii cu solutie de bicarbonat de sodiu. Sa nu  folositi acelasi tampon de vata de 2 ori.
STOMAC
Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie.
Arsuri la stomac -  aceasta proprietate se bazeaza pe faptul ca bicarbonatul este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajuta la indepartarea arsurilor de stomac. De asemenea, poate elimina senzatia de balonare si flatulenta. In momentul in care simtiti ca va arde stomacul, puneti o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si beti amestecul rezultat. Insa, chiar daca bicarbonatul de sodiu este un produs natural, nu poate inlocui un tratament medical. Daca simptomele persista cereti sfatul unui medic.
INIMA
Bicarbonatul de sodiu se foloseste in medicina ca substanta antiaritmica. Un atac de cord se poate opri administrand 1/2 lingurita de bicarbonat.
HIPERTENSIUNE
Se activeaza eliminarea intensiva a lichidului si sarurilor din organism si scade tensiunea arteriala. 1/2 lingurita de bicarbonat consumata impreuna cu medicamentele da posibilitatea micsorarii dozei acestora.
PANARITIU ( inflamatie de natura infectioasa localizata la degetele de la maini sau picioare)
Incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede.
DURERI DE DINTI
Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala.
ALBIREA DINTILOR
Compus din cristale cu proprietati abrazive, bicarbonatul are proprietatea de a albi dintii. Acesta are efectul de a poliza dintii, de a face smaltul sa straluceasca si de a indeparta petele galbui. Bicarbonatul poate preveni aparitia cariilor eliminand bacteriile, de aceea este un ingredient de baza in pastele de dinti. Inainte de periajul dentar, pune cateva grame de bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti si freaca cu blandete. Insa, nu il utiliza mai des de o data la 10 zile, deoarece fiind un produs abraziv poate deteriora smaltul natural al dintilor. Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire.. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare.
 
 AFTE
Dusurile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente impotriva aftelor. Faceti gargara cu o solutie de bicarbonat de sodiu si apa si veti preveni ranile bucale si respiratia urat mirositoare. Diluati o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa rece si faceti gargara in fiecare zi pana simptomele dispar.
INTEPATURI DE INSECTE
Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa, ne va ajuta sa ne tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana.
PICIOARE UMFLATE
Dupa o zi de lucru putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea.
NEGI
Trebuie sa ungeti negii cu o pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si sa aplicati un pansament.
GUSA ADENOMATOASA
Pentru gusa adenomatoasa e bine sa mestecati paine de secara astfel ca ea sa fie bine inmuiata cu saliva. Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmeaza tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la tratament.
PINTEN OSOS
La 3 litri de apa calduta se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se "oparesc" picioarele, turnand apa fierbinte de cateva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la 2-3 zile.
RADICULITA SI BOLILE ARTICULATIILOR
Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin. O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului. Contra durerilor articulare, se dizolvă într-o cană de apă fierbinte o linguriţă de bicarbonat de sodiu, în care se înmoaie un şerveţel de bumbac. Apoi, acesta se săpuneşte cu săpun de rufe şi se stropeşte cu petrol lampant.  Locul bolnav se unge cu grăsime şi se acoperă cu şerveţelul. Se pansează cu o basma de lînă.
OBEZITATE
În cazul persoanelor obeze, acestea pot bea în fiecare dimineaţă cîte o jumătate de ceaşcă de apă călduţă în care se pun o jumătate de linguriţă de suc de lămîie şi un vîrf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
ARSURI USOARE 
Pentru tratarea arsurilor minore faceţi o pastă din bicarbonat de sodiu, salvie şi apă. Sub formă de soluţie, se aplică pe pielea arsă de soare. 
CANCER
Oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cărţii „Cancerul este o ciupercă“ susţine că vindecarea cancerului poate fi simplă, rapidă, necostisitoare şi fără riscuri folosind banalul bicarbonat de sodiu. Simoncini a ajuns la concluzia că maladia secolului este cauzată de ciuperca numită Candida. Aceasta există în mod natural în organism, şi nu cauzează probleme atîta timp cît dezvoltarea ei nu scapă de sub control. Tumoarea canceroasă este reacţia firească a organismului de a se apară de această ciupercă. Din păcate, nu este suficient să înghiţim praf de copt pentru a scăpa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct în tumoare. pH-ul tumorii se va schimba de la acid la alcalin, ceea ce face ca ciuperca să fie distrusă înainte de a avea timp să se adapteze. Experimentele doctorului Simoncini arată că 99% din cazurile de cancer la san şi vezică se pot vindeca în doar 6 zile, folosind doar un cateter care spală tumoarea cu soluţie de bicardonat de sodiu. 
TRANSPIRATIE
Bicarbonatul de sodiu anulează mirosul neplăcut al transpiraţiei, dacă se unge axila cu soluţie din această sare. Se tamponeaza zona axilelor cu o solutie formata dintr-o lingurita de bicarbonat si un pahar cu apa. Aceasta formula poate inlocui deodorantele obisnuite, fiind un mod ecologic de a scapa de mirosul urat de transpiratie, fara riscuri pentru sanatate.
Unii specialisti sustin ca  bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza acizii ei. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu, si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua.
PRIM AJUTOR
Mai este folosit, dizolvat în apă, în primul ajutor în caz de intoxicaţii grave, la febră cu transpiraţie îndelungată, pentru restabilirea pierderii lichidului din organism. Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor in caz de traumatisme grave, cu pierdere mare de sange, la intoxicatii care sunt insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie abundenta. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta este simpla: 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute.
 
COSMETICA 
- reduce roşeaţa pielii şi previne riscul apariţiei coşurilor 
- cateva linguriţe de bicarbonat de sodiu în baie fac pielea fină
- este şi un bun exfoliant facial - amestecaţi puţin bicarbonat de sodiu cu apă, pînă se formează o pastă si intindeţi pe faţă, masand uşor, apoi clătiţi cu apă călduţă. Acest procedeu e bun contra acneei.  
- dati sapunul prin razatoare si amestecati-l cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii.
- o lingură de bicarbonat adăugat în sticla de şampon contribuie la alungarea mătreţii
- stropirea rădăcinii părului cu soluţie de bicarbonat va face ca părul să nu mai pară gras şi fără volum. Metoda previne şi decolorarea părului dacă e aplicată înainte de a intra în piscină. 
BICARBONATUL IN GOSPODARIE
- 90% din bacterii si pesticide raman pe legumele si fructele spalate cu apa de la robinet. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine.
- mirosul neplăcut din frigider dispare în doar cîteva ore dacă aşezaţi în interior un bol cu soluţie de bicarbonat de sodiu. - acest praf e bun şi în stingerea incendiilor. Pentru mici accidente la aragaz, e bine să aveţi la îndemînă borcănelul cu bicarbonat. - cafetiera (filtrul, cana şi recipientul) va arăta ca nouă dacă tunaţi un pliculeţ de bicarbonat peste apă. 
- apa cu bicarbonat ajută şi la desfundarea chiuvetei. 
- petele de grăsime, arsură, cafea sau ceai de pe orice vas de gătit, din orice material, vor fi mult mai uşor de curăţat dacă întîi se presară pe ele bicarbonat şi se toarnă apoi o cană de apă fierbinte. Aşteaptă cîteva minute şi apoi curăţă normal. 
- obiectele sanitare (cada, vas de toaletă, chiuvetă) se curăţă foarte bine cu bicarbonat, care dezinfectează şi scoate petele de grăsime. 
- aceeaşi soluţie curăţă şi petele de pe mobilă. - argintul devine ca nou daca este frecat cu bicarbonat de sodiu. - mirosul neplăcut al mainilor (benzină, ceapă, usturoi, peşte) şi petele de nicotină pot fi înlăturate cu apă şi bicarbonat.
BICARBONAT PENTRU SPORTIVI
Cercetătorii britanici au demonstrat că bicarbonatul de sodiu contribuie semnificativ la îmbunătăţirea performanţelor fizice (rezistenţă şi viteză). Potrivit unui studiu, înotătorii care au consumat bicarbonat de sodiu înainte de un concurs au terminat într-un timp mai scurt proba sportivă. Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea produsă la nivelul muşchilor în timpul eforturilor fizice, care cresc nivelul de acid lactic şi dau senzaţia de oboseală.
             Acasa.ro

18 comentarii:

  1. Am folosit si eu bicarbonat de sodiu. De doi ani ma confruntam cu transpiratie urat mirositoare la axila. Am schimbat si deodorantele si nimic. Am fost si la endocrinologie si tot nimik. Intr-un final m-am hotarat sa incerc si bicarbonatul de sodiu de care stiam, dar evitam sa-l incerc(nu stiu de ce) si am reusit sa-mi rezolv problema. Asa ca am amestecat o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 4-5 picaturi de ulei esential de portocala(pentru miros) si am aplicat pe axila cu un betisor de urechi. Vreau sa spun ca 24 de ore n-am simtit pic de miros urat. E posibil sa dureze mai mult de 24 de ore efectul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stie cineva un tratament natural pentru papiloame?Acele escrescente la nivelul pielii intalnite mai ales pe gat?

    RăspundețiȘtergere
  3. RLena dute la un dermatolog si cauterizeaza papiloamele.Eu asa am facut si am scapat de ele.Nu doare deloc doar miroase a carne arsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am cauterizat o data si au reaparut la maxim un an de la data cauterizarii.Sunt marunte si multe si nu pot fi anesteziate din aceasta cauza ,chiar toate .Rezulta deci ca a fost destul de dureros pe viu si fara rost!

    RăspundețiȘtergere
  5. negii de orice fel,scapi de ei rapid cu DUO FILM de la farmacie dupa 2-3 sedinte,o solutie care se aplica seara .Eu asa am scapat de Papiloame de sub brat si zone intime

    RăspundețiȘtergere
  6. DUAL FILM-SOLUTIE DE LA FARMACIE-ASA AM SCAPAT DE PAPILOAMELE SI NEGI,DADEAM SEARA,SI IN CATEVA ZILE AM SCAPAT,DEPINDE DE MARIMEA LOR POATE DURA SI 6-7 ZILE

    RăspundețiȘtergere
  7. folositi cu incredere bicarbonatul de sodiu... in special femeile.. pentru spalaturi vaginale in diferite afectiuni... EFECTUL ESTE MIRACULOS!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. A folosit cineva bicarbonatul de sodiu in afectiunea : fibrom uterin? A dat rezultate?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumec....sfaturi bune de retinut :)

    RăspundețiȘtergere
  10. elena am citit an-tro zi caci bicarbonatul amestecat cu jumate litru de apa si zeama de la o lamaie este foarte bun sal bei an fiecare zi este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  11. bicarbonatul de sodiu(trebuie sa nu contina aluminiu)-de unde il cumparam,de la alimentara s-au farmacie?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru cosuri recomand mai degraba produse naturale din ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Eu asta am folosit cand am avut probleme cu ancee.

    RăspundețiȘtergere
  13. oameni buni,am citit si eu tot de pe un forum undeva despre cum sa distrugi negii. e o cale super simpla si nu te costa nimic! e vorba despre lichidul menstrual! aplicat pe neg de seara pana dimineata,pus un plasture peste ca sa nu patezi lenjeria sau hainele, timp de 3-4 zile,garantat nu mai ai nimic in locul respectiv! probata de mine! sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere