vineri, 26 noiembrie 2010

Retete miraculoase cu usturoi






De cateva zile la emisiunea "Se intampla acum" (OTV), ne este prezentata o reteta  tibetana veche si miraculoasa cu usturoi. Intrucat am gasit si alte retete asemanatoare (una prezentata de Evenimentul regional al Moldovei iar alte doua, recomandate de celebra Djuna) am considerat necesar sa le adaug la aceasta postare. Sper sa nu creeze confuzie si sa alegeti reteta potrivita.

 Reteta 1 (prezentata de OTV)

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.


           MOD DE PREPARARE:


Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

                                         

                                                
NUMAR DE PICATURI

                            ZIUA          MIC-DEJUN    PRANZ      CINA
                               1                     1                 2              3
                               2                     4                 5              6
                               3                     7                 8              9
                               4                    10               11            12
                               5                    13               14            15
                               6                    16               17            18
                               7                    12               11            10
                               8                     9                 8              7
                               9                     6                 5              4
                              10                    3                 2              1
                              11                   15               25             25
                              12                   25               25             25


          

Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.
 

           TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT O DATA LA 5 ANI !!!


Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.

ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

* Tudor Barbu, in emisiunea "Se intampla acum" (OTV) a specificat ca aceasta terapie este recomandata persoanelor de peste 14 ani.  

* [...] La razboi trebuie sa mergem cu arme potrivite. Scrieti-va sa nu uitati: pentru reteta miraculoasa, veche de... 5000 de ani, este recomandata utilizarea alcoolului rafinat (alcool alimentar) de origine agricola (grau, secara, porumb etc.) obtinut prin fermentatie alcoolica, distilare si rectificare, la o concentratie de 90 - 96%. Acest sortiment de alcool este de preferat, deoarece are un continut minim de componente sau substante toxice cum ar fi alcool metilic, alcooli superiori, aldehide, cetone etc. Nu se recomanda utilizarea primei parti de distilat (fruntea) obtinuta la distilarea borhoturilor de fructe (sau alte zaharoase), deoarece acest produs de distilare are un continut crescut de substante toxice. 

Pe timpul pastrarii amestecului de usturoi in alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se recomanda omogenizarea zilnica a acestuia. Alfel spus: amestecati in borcan in asa fel incat usturoiul pisat sa se amestece cu alcoolul si sa-si lase mai bine „taria”. Usturoiul folosit si…folositor sanatatii voastre trebuie musai sa fie romanesc, sa fie usturoi cu mustati, din acela cu care ne-am obisnuit in copilarie, Usturoiul de import,  alb ca spuma laptelui si ambalat in plasute aratoase…trebuie privit doar. De cumparat treceti la cel „batranesc” pe care l-ati mancat acasa la parinti sau la bunici. Atentie mare: va spunem noi, la „Se intampla acum”, secretul curatarii, taierii si pisarii usturoiului, atat pentru reteta cu alcool cat si pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeti de metal! Curatati-l cu unghiile sau cu un cutit de …lemn. Pisati-l in mojar de portelan sau sticla. Daca nu aveti, folositi clasicul „pisalog” din lemn. In nici un caz in in piua de metal in care pisati nuci sau alte alimente! O ultima precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu „usturoiul vindecator” se va face doar dupa o consultare a medicului.



***


Reteta 2 (Evenimentul regional al Moldovei)


Reteta tibetana cu usturoi a fost prezentata si in Evenimentul regional al Moldovei, din data de 28.03.2007.


Această reţetă este veche de 5000 de ani şi este recomandată în vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic şi prevenirea unor boli de stomac, precum ulcerul. În acelaşi timp, organismul este purificat de depuneri adipoase, se îmbunătăţeşte metabolismul, vasele sanguine devin elastice, creşte acuitatea vizuală, este prevenită ateroscleroza, cardiopatia ischemică, paralizia şi apariţia diferitelor tumori
 
 
Pentru prepararea remediului, se spală şi se curăţă foarte bine 350 g de usturoi, apoi se pisează mărunt într-o piuliţă de lemn. După ce usturoiul este bine pisat, se ia cu o linguriţă 200 g din această compoziţie (partea mai suculentă) şi se introduce într-un vas ce conţine 200 ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se închide ermetic şi se ţine la rece, timp de 10 zile. Se strecoară maceratul prin tifon, se pune într-o sticlă bine închisă şi se mai ţine încă 3 zile. Pentru administrare, într-un pahar în care s-au pus 50 ml lapte rece, fiert în prealabil, se adaugă un număr anume de picături de suc de usturoi şi se bea cu 15 minute înaintea fiecărei mese.


Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel: în prima zi se iau 2 picături dimineaţa, 2 la pranz şi 2 seara; a doua zi se iau 4 picături dimineaţa, 5 la pranz şi 6 seara; a treia zi se iau 7 picături dimineaţa, 8 la pranz şi 9 seara; în a patra zi se iau 10 picături dimineaţa, 11 la pranz şi 12 seara; în a cincea zi se iau 13 picături dimineaţa, 14 la pranz şi 15 seara.

Începînd cu a şasea zi, picăturile se iau descrescător: 15 picături dimineaţa, 14 la pranz şi 13 seara; în a şaptea zi se iau 12 picături dimineaţa, 11 la pranz şi 10 seara; în a opta zi se iau 9 picături dimineaţa, 8 la pranz şi 7 seara; în ziua a noua se iau 6 picături dimineaţa, 5 la pranz şi 4 seara; în ziua a zecea se iau 3 picături dimineaţa, 2 la pranz şi 1 seara. În ziua 11 se ia doza cea mai importantă, o doză de şoc, cu 25 de picături dimineaţa, 25 la prînz şi 25 seara.


Un lucru foarte important menţionat în reţetă este că tratamentul nu se poate repeta decat la 6 ani.


*** 


 Reteta 3 (Djuna Davitasavili)

O alta reteta asemanatoare, numita "Elixirul tineretii" a prescris celebra vindecatoare Djuna Davitasvili. 


„Elixirul tineretii” 

Este indicata in special persoanelor care au probleme legate de inima si circulatia sangelui.

Se piseaza foarte bine 300 g usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din cantitate se scot de la fundul vasului si se pun intr-un borcan de sticla, impreuna cu 200 ml alcool de 90º. Se inchide bine si se tine 10 zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece, dupa cum urmeaza:

ziua 1 - 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi la cina (C); 
ziua 2 - 4 D, 5 P, 6 C; 
ziua 3 - 7 D, 8 P, 9 C; 
ziua 4 - 10 D, 11 P, 12 C; 
ziua 5 - 13 D, 14 P, 15 C; 
ziua 6 - 15 D, 14 P, 13 C; 
ziua 7 - 12 D, 11 P, 10 C; 
ziua 8 - 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 - 6 D, 5 P, 4 C; 
ziua 10 - 3 D, 2 P, 1 C; 
ziua 11 - 25 D, 25 P, 25 C.

*Djuna nu specifica la cat timp se poate repeta aceasta terapie dar avand in vedere asemanarea cu cele prezentate anterior, este posibil ca si aceasta sa se repete la 6 ani.


Reteta 4 (Djuna Davitasvili)

O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu-se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare.


CITITI SI:  

49 de comentarii:

  1. Nu uitati sa puneti backlink spre www.2012tehnicidesalvare.ro , siteul de unde a fost preluata reteta. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. SA TRAITI SI SANATATE CA NE DATI ASA CEVA .

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,Dumnezeu sa va dea sanatate

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimä si respect pt. tot ce faceti pt. poporul roman de pretutindeni.Sä träiascä viitorul si de oameni (ROMANI)iubitor presedinte al Romaniei Dl.Dan Diaconescu.
    La multi ani Romania,La multi ani OTV!.
    Cu respect Costel de la Wiena.

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari pentru acceste preucupari aducatoare de sanatate si speranta de insanatosire celor care au nevoie ;FELICITARI!
    (tico)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa vedem ce rezultate va da...suna bine...

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari otv pentru retele djunei

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua!
    as dori sa stiu, dupa ce se face reteta cu usturoi , se mai repeta doar peste 5 ani, dar dupa aceea nu mai este voie sa se manace timp de 5 ani usturoi?

    multumesc!~

    RăspundețiȘtergere
  9. Terapia cu usturoi (schema cu picaturile) se poate repeta doar dupa 6 ani. Intre terapii se poate manca usturoi ocazional... crud, in mancare, salate, etc... asa cum folosim cu totii in mod obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar tuica aia obtinuta din borhot sa inteleg ca nu este buna pentru aceasta reteta? Unde se mai gaseste de cumparat acum alcool de 90de grade din porumb ?

    RăspundețiȘtergere
  11. am preparat reteta cu usturoi, mi-a iesit dupa stoarcere un borcan de 400 gr.am ajuns deja azi la 25 picaturi...pina cind sa le iau??????????ca deabia se vede ca am folosit din el,........

    RăspundețiȘtergere
  12. am curatat usturoiul cu cutitul......are ceva?????????

    RăspundețiȘtergere
  13. la Kaufland la 500ml 35lei sticla

    RăspundețiȘtergere
  14. Va rog sa imi spuneti daca combinatia de usturoi cu lamaie este buna si pentru sinuzita cronica.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tuica de prune dublu distilata (58-60 grade) este buna pentru reteta cu usturoi. Va rog sa-mi spuneti daca sunt si reactii adverse mai ales la cei care nu suporta alcoolul.

    RăspundețiȘtergere
  16. am inceput si eu tratamentul cu picaturi , am ajuns la 25 de pic pe zi, timp de o saptamina.......apoi am plecat din tara, am itrerupt tratam aproxim o luna........pot sa-l continui cu 25 pic pe zi ??????????

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in aceasta perioada, cat timp dureaza tratamentul cu picaturi,CE NU ai voie(in afara de usturoi)sa mananci sau sa bei(de ex.bauturi alcoolice)... Am inceput de 3 zile tratamentul... asteptam rezultate.Multumesc frumos. Sanatate

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am facut reteta cu usturoi di spania asta inseamna ca nu e bun.SI vreau sa stiu daca mai pot manca usturoi in perioada asta

    RăspundețiȘtergere
  19. eu am facut reteta cu usturoi si alcol, am ajuns in ziua a 12 la 25 picaturi , dimineata , prinz , seara, dar ma simt ciudat, ametita , fara echilibru. Stie cineva sa-mi raspunda , daca e normal?

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua am inceput reteta cu usturoi din 26 decembrie 2010 si vreau sa stiu cat dureaza pana se termina intreaga catitate ? mai am in borcan jum de compozitie si am aproape 3 luni de cand o iau. va rog spuneti cat dureaza pana se termina ? astept un mail . va multumesc .Sanatate la toata lumea va doresc

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mulțumesc pentru aceste rețete dar, ca și unii dintre cei care au comentat anterior, nu am înțeles aspectul referitor la întinderea în timp. Tratamentul durează doar 12 zile, e adevărat, dar după cele 12 zile trebuie ingerat și restul compoziției (câte 25p/3 ori pe zi) până la epuizarea completă după cum scrie la sfârșitul primei rețete, întinzându-se, în timp, până la câteva luni, cred. Nu este așa? Altfel ce rost ar avea cantitățile descrise, dacă ar fi nevoie de doar aproximativ 250 picături, și perioada de 5-6 ani între tratamente?

    RăspundețiȘtergere
  23. cum sa fie doar 12 ori 11 zile cand se adaoga atata alcool? daca doar la a 11 zi se iau cate 25 picaturi, ce duci lumea in eroare, daca nu stii nu scrii, eu deja am 9 zile si cred ca o mai duc vreo trei luni, sanatate la toti.

    RăspundețiȘtergere
  24. Imi cer scuze pentru lamurirea eronata din comentariul anterior (pe care l-am si sters)... rugasem pe altcineva sa raspunda.
    Dupa cele 12 sau 11 zile, se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati, asa cum este scris la prima reteta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua, as dori sa stiu cum poate fi pastrata solutia de l areteta nr. 1? La frigider? La temperatura camerei?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  26. am luat usturoiul, am luat alcoolul, dar lipseste ceva ... nu am auzit pe nimeni de bine, si ce am auzit si citit e comtradictoriu cu ce se spune - usturoiul scade tensiunea - am sanse sa cad sa cad din picioare ca altcineva care a postat aici, cine a luat tot a racit a facut si sinuzita si acum are tratament cu antibiotic si antiinflamator si altele - vreo 6 medicamente diferite - halal rezultate

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua ,am si eu o intrebare daca mananci usturoi simplu nu e acelasi lucru ,nu inteleg rolul acestei retete!!! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. reteta asta a dat ceva rezultate????

    RăspundețiȘtergere
  29. BUNA SA VA FIE INIMA SI SEARA!Cei care au facut acesta reteta sa ne scrie un comentariu daca a simtit o ameliorare a sanatatii!...

    RăspundețiȘtergere
  30. Am si eu o intrebare...picaturile cum se iau? nu ma refer la numar ci la modul de a fi ingerate.

    RăspundețiȘtergere
  31. buna seara!eu am o saptamina de cind am inceput aceasta cura.si eu am o stare generala proasta,dar asa cum se spune despre toate tratamentele naturiste,la inceput te simti rau.e semn ca,cura i-si face efect.cred ca trebuie sa avem incredere pina la sfirsit.in fond nu avem nimic de pierdut.poate de cistigat!

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua, am facut si eu reteta 350gr usturoi pisat si 250 alcool 96°, are 7 zile la macerat, da observ ca usturoiul nu prea se macereaza; cei care a-ti facut reteta: usturoiul se "topeste in alcool" sau ramane tot asa tare cum il pui la inceput?
    Sa mai adaug alcool? S-o macera mai bine?
    Cred ca actiunea retetei este foarte simpla:
    alcoolul faciliteaza ajungerea usturoiului direct in sange; atunci cand mananci usturoi s-ar putea sa nu-l asimilezi chiar deloc.
    Sunt recunoscator daca i-mi raspunde si mie cineva la problema cu macerarea.

    RăspundețiȘtergere
  33. FLORI, se poate face alergie la reteta miraculoasa cu alcool si usturoi?

    RăspundețiȘtergere
  34. se poate face alergie la reteta mirac uloasa de alcool cu usturoi

    RăspundețiȘtergere
  35. de unde iau alcool de 96 grade? ce alts tarie pot folosi? wiski merge? mai am o intrebare: usturoil verde este bun?

    RăspundețiȘtergere
  36. Sunt sigură ca nu există reţete minune bune la toate .
    Aceasta este asa de la îndemâna oricui,ca ar putea lăsa medicii fără obiectul muncii.
    Prefer să mănînc doi catei de usturoi pe zi sau ocazional.
    Este suficient si in nici un fel riscant.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dupa ce a fost filtrat, in ultimele 2 zile, cand a ramas doar lichidul, acesta se mai omogenizeaza? sau se consuma doar lichidul de la suprafata? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  38. Sunt o persoana cu varsta de 55 de ani si am fost diagnosticat cu diabet tip2 de vreo 4 ani.Am fost, si inca mai sunt,
    obez (la 1,70m am atins si 100 de Kg), diagnosticat de asemenea, cu hipertensiune gr.1.
    Atunci cand mi s-a eliberat prima reteta (1 pastila de Siofor pe zi) si am fost tratat ca un colet la posta,
    am inteles ca trebue sa ma doctoricesc singur.Eram destul de "morcovit" si am facut din internet prietenul meu cel mai bun
    pentru ca, numai acolo, am gasit toate informatiile ce ma interesau.
    Asa ca, m-am incapatanat sa nu iau medicamentul prescris si mi-am facut propria dieta, pe care nu pot spune
    c-am urmat-o cu consecventa decat vreo doua luni si jumatate.Glicemia mi-a mai scazut putin, s-a mentinut apoi si
    am pierdut in greutate vreo 9 Kg in acest timp.M-am monitorizat permanent si am observat importanta dietei.
    Dar cum viata nu-ti ofera numai bucurii, m-am trezit somer si cu tot ce rezulta din aceasta: neintelegeri in familie etc.
    Stresul a crescut si inca se mentine la un nivel ridicat.
    Glicemia era inca destul de mare (spre 170mg/dl, uneori mai mare) si hipertensiunea de 14/10 se manifesta din ce in ce mai des.
    Incepind de anul trecut, 2011,am hotarat ca trebuie sa ma apropii mai mult de Dumnezeu si am tinut postul Craciunului cat am
    putut de bine.De la sfarsitul lui martie, anul acesta, am gasit aceasta reteta si m-am gandit ca n-are ce rau sa-mi faca si
    chiar am crezut in aceasta. Stiam cat de bun este usturoiul pe care-l apreciez foarte mult, consumandu-l oricand cu placere.
    Am renuntat total la cafea si am inceput sa fac si 20-30 de minute exercitii fizice simple pe care si acum, le practic de 2-3 ori
    pe sapatamana, alaturi de mersul pe jos distante destul de mari.
    Acum cand va scriu, mi-am facut analizele si va pot spune ca am o glicemie de 108 mg/dl, tensiunea 12/8,3 colesterolul seric 223,
    trigliceridele la 232 si am ajuns la 87 de kg (inca mai sunt obez!).Evident ca sunt fericit; am acum si o vorba: daca e sa mor
    acum, macar sa mor sanatos!
    Probabil ca, dupa postul Craciunului, voi atinge 85 de Kg, cat mi-am propus anul acesta.
    Dar sa continui cu reteta tibetana: am aplicat-o ad litteram si inca mai am de luat picaturi, chiar daca de vreo 3 luni,
    le iau doar dimineata, dupa ce beau o cana de apa fierbinte pe stomacul gol.Cum mai uitam sa le iau inainte de masa, iau acum 3
    pipete pline, adica cat poate retine pipeta apasand-o bine (vreo 65-70 de picaturi in total, cred).S-a intamplat de cateva ori sa
    nu pot lua picaturile chiar si o saptamana.Cred ca voi continua cu acest tratament toata viata.
    De ce? Pentru ca sunt convins ca usturoiul nu-ti poate face nici un rau si nici cele 2-3 grame de alcool cu care-l iei zilnic.
    Daca e sa am o concluzie, iat-o: Dumnezeu a creat si usturoiul de care trebuie sa ne bucuram, si numai lui trebuie sa-i multumim
    pentru aceasta.Tot El m-a ajutat sa gasesc aceasta reteta, dandu-mi gandurile cele mai bune, dar si incapatanarea de nu lua
    intotdeauna de bun ce-ti spune un doctor, oricat de bine intentionat ar fi.
    Despre alte amanunte scrieti-mi, daca vreti, pe gtiasi@yahoo.com, adresandu-va lui Titel.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  39. As dori sa stiu daca a incercat cineva rteta nr.1 si sa-mi spuna daca a dat roade.

    RăspundețiȘtergere
  40. buna ziua sunt diagnosticata cu hipertiroida , am intoleranta la multe alimente , desi analizele imi ies tare buen fac niste crize ce nu le gasesc explicatia , inainte sa ma simpt rau incepe sa mi se inchida la culoare sacunul , si ma simpt taaaaare rau citeva zile simmpt ca se rupe totul in mine afara sunt 30ºde caldura si mie imi ingheata picioarele si ma acopar cu plapuma . Am dureri mar in parte stinga la burta simpt cum se unfla ceva in mine nu stiu ce .Am facut colonoscopie si alte teste si nu miau gasit nimic . Ma-m ingrasat mult am 97kg si o inaltime de 1,58.daca aveti si pentru mine un remediu dadesa mi aeste lauramaria_dascalu@yahoo . es DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE

    RăspundețiȘtergere
  41. ce este natural nu face rau nimanui, doar bine!

    RăspundețiȘtergere
  42. Iau tinctura de 9 zile si am o stare generala proasta, ma simt ametita fara vlaga si imi tiuie urechile cand mai tare cand mai incet dar in permanenta si uneori mai si pacane, sa imi fi scazut tensiunea, de obicei este. 13 cu 8, 12 cu 7, acum nu mi am luato, imi poate raspunde cineva, cred ca voi renunta sa nu dau in altele

    RăspundețiȘtergere
  43. buna ziua.
    va rog spuneti-mi de unde pot cumpara alcool?
    Mulumesc.

    RăspundețiȘtergere
  44. Eu am facut de doua ori trat asta in decurs de 15 ani si am crezut ca nu a avut rezultate deosebite.In 2013 m am operat pe cord- plastie-, la coronografie medicul mi a spus ca arterele mele sant perfecte, aveam 58 ani si cativa ani buni de boala.Cred ca m a ajutat!

    RăspundețiȘtergere
  45. Eu am facut acest tratament in 2009 si a avut efecte nemaipomenite ,si vizibile si simtite.Nu am terminat cantitatea pt ca nu a mai vrut organismal;el stie cand trebuie sa te opresti.Vreau sa o repet acum.Atunci am folosit alcool de 90 gr.de la supermarchet,acum vreau sa folosesc rom.Vad ca sunt diferente de cantitati si nr.picaturilor intre cele doua retete.Eu am folosit-o pe prima,pt ca acum 6 ani nu stiam si de a doua reteta.Eu cred ca merita incercat.Multa sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere