luni, 29 martie 2010

Miere si scortisoara



S-a descoperit că o combinaţie de miere cu scortişoara poate ameliora sau vindeca majoritatea afectiunilor.

Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii. Medicina alternativă Ayurvedica, precum şi cea Yunani au utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole. Oamenii de ştiinta de astăzi accepta şi ei mierea ca pe un remediu Ram Ban (foarte eficient) în tratarea multor tipuri de afecţiuni. Mierea poate fi utilizată în multe tipuri de afecţiuni fără a avea efecte secundare. Ştiinţa contemporană ne spune că deşi mierea este dulce, dacă se administrează în doze corespunzătoare, ca medicament, nu va dăuna pacienţilor cu diabet.

O revista faimoasa, Weekly World News, care apare în Canada, a publicat în ediţia din 17 ianuarie 1995 o listă de afecţiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinaţiei de miere cu scorţişoară, în urma studiilor efectuate de savanţii occidentali.

Principalul efect al amestecului de miere si scortisoara este eliminarea depozitelor de grasime (actioneaza in special asupra grasimii abdominale). Din acest motiv este indicat acest amestec in cure de slabire. Totodata, datorita mierii care este un bun antioxidant aceasta combinatie curativa de miere si scortisoara ajuta la prevenirea cancerului, afectiunilor pulmonare si regleaza functiile sistemului digestiv. Scortisoara are si ea efectele sale individuale, aceasta actionand asupra  zaharului din sange contribuind la eliminarea lui inainte de a fi transformat in grasime.

Atentie!
Amestecul se prepara numai din miere si scortisoara, fara nimic altceva (lamaie, otet, etc).


ARTRITA

Amestecaţi o parte de miere în doua părţi apă călduţă şi apoi adăugaţi o linguriţă de scorţişoara pudră. Faceţi o pastă şi masaţi-o uşor în partea de corp care vă doare. Durerea cedează în interval de 15 minute, în cele mai multe cazuri. Pacienţii cu artrită îşi pot administra zilnic câte o cană de apă fierbinte cu două linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Daca remediul se administrează cu regularitate, chiar şi artrita cronică poate fi vindecată.

Într-un studiu recent efectuat de Universitatea din Copenhaga, s-a constatat că atunci când doctorii le-au administrat pacienţilor o combinaţie de o lingură de miere cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră înainte de micul dejun, timp de o saptamana, din 200 de pacienti trataţi, 73 de pacienţi au scăpat complet de dureri în interval de o luna. Majoritatea acestor pacienţi nu puteau merge sau aveau o libertate de mişcare restrânsa, dar dupa terapie, au început să meargă cu mai puţine dureri. 


CADEREA PARULUI

Cei care au probleme de caderea părului sau calviţie pot aplica pe păr o pastă alcatuită din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere, o linguriţă de scorţişoară pudră înainte de baie, lasand-o sa acţioneze aproximativ 15 minute, după care se spală părul. S-a demonstrat că remediul este eficient şi daca se păstreaza timp de 5 minute.
 

INFECTII URINARE

Luaţi două linguri de scorţişoară pudră şi o linguriţă de miere într-un pahar de apa calduţă şi beţi. Distruge toţi germenii din vezica urinară.


DURERI DE DINTI

Faceţi o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră şi cinci linguriţe de miere şi aplicaţi pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic) până când dintele nu mai doare.

COLESTEROL

Două linguri de miere şi trei linguriţe de scorţişoară pudră, amestecate cu 450 ml. de ceai, dacă sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% în interval de 2 ore. Se administrează de 3 ori pe zi.
Conform unei informatii publicate într-o revista medicală, mierea în stare pură consumată zilnic împreună cu mâncarea înlătură problemele de colesterol.

RACELI

Cei care suferă de răceli normale sau severe ar trebui să ia o lingură de miere călduţă cu 1/4 linguriţă de scorţişoară pudră timp de 3 zile. Acest remediu vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, raceala şi curăţă sinusurile. 

INFERTILITATE

Medicinele alternative Yunani si Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole pentru a fortifica sperma bărbaţilor.In China, Japonia si Orientul indepartat, femeile sterile dar si cele care doresc fortificarea uterului au luat timp de secole, scortisoara pudra.
Dacă barbaţii impotenţi vor lua cu regularitate două linguri de miere înainte de culcare, problema lor se va rezolva. Femeile sterile pot să ia un vârf de cuţit de scorţişoară pudră cu o jumătate de linguriţă de miere şi să îşi frece gingiile cu această combinaţie în mod frecvent pe toată durata zilei, astfel încât combinaţia să se amestece uşor cu saliva şi să pătrundă în corp.
Un cuplu din Maryland (SUA) nu a putut avea copii timp de 14 ani, pierzându-şi speranta ca vor fi capabili să procreeze vreodată. Când au aflat despre acest remediu, atât femeia cât şi barbatul au început să consume miere şi scorţişoară în modul arătat mai sus. Femeia a rămas însărcinată după câteva luni şi a născut gemeni la termen.

DERANJAMENTE STOMACALE


Mierea cu scorţişoară pudră vindecă durerile de stomac şi îndepărtează ulcerele stomacale.  În conformitate cu studiile efectuate în India şi Japonia, s-a descoperit că mierea, în combinaţie cu scorţişoara pudră, ajuta şi îndepărtează balonarea şi durerile de stomac.


BOLI CARDIOVASCULARE


Faceţi o pastă din miere şi scorţişoară pudră. Ungeţi pe pâine sau umpleţi clătitele cu această pastă în loc de dulceaţă sau gem şi mâncaţi cu regularitate la micul dejun. Reduce colesterolul din artere şi salvează pacientul de riscul unui atac de cord. Pentru cei care au suferit deja un atac de cord, urmaţi acest remediu zilnic pentru a preveni apariţia unui alt atac. Consumul regulat reduce dispneea şi întăreşte ritmul cardiac.
În America şi Canada, mai multe spitale şi-au tratat pacienţii cu succes când au descoperit că arterele şi venele îşi pierd flexibilitatea şi tind să se astupe. Mierea şi scorţişoara îmbunătăţesc circulaţia sanguina.


SISTEMUL IMUNITAR


Utilizarea zilnică a scorţişoarei pudră întăreşte sistemul imunitar şi protejează organismul împotriva bacteriilor şi atacurilor virale. La randul ei, mierea contine vitamine si fier. Consumul regulat de miere intareste corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile si afectiunile virare.

INDIGESTIE


Scorţişoara pudră presarată peste 2 linguri de miere administrate înainte de masă, înlătură aciditatea şi ajută la digestia celor mai grele mâncăruri.


GRIPA


Un om de ştiinţă din Spania a demonstrat că mierea conţine un ingredient natural care omoară germenii de gripă, salvând pacientul de la îmbolnăvire.


LONGEVITATE


Ceaiul cu miere şi scorţişoară, consumat cu regularitate, încetineşte efectele îmbătrânirii. Pentru ceai, puneţi la fiert 4 linguri de miere, 1 lingură de scorţişoară pudră şi 3 căni de apă. Beţi 1/4 de cană, de 3 până la 4 ori pe zi. Vă păstrează pielea sănătoasă şi fină şi încetineşte efectele îmbătrânirii. De asemenea, creşte speranţa de viaţă, vă veţi simţi mult mai tânar(ă) !


ACNEE

Pregatiti o pastă din trei linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară pudră. Aplicaţi această pastă peste coşuri seara înainte de culcare şi spalaţi-o cu apă călduţă în dimineaţa următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de două săptămâni, va înlătura coşurile de la radacina.



INFECTII ALE PIELII

Eczemele, herpesul şi toate tipurile de infecţii ale pielii se vindecă prin aplicarea unei combinaţii de miere şi scorţişoară pudră pe părţile afectate.

CURE DE SLABIRE
În fiecare dimineaţă pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi seara înainte de culcare, beţi miere şi scorţişoară pudră fierte într-o cana de apa. Daca se administrează în mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutăţii chiar şi a celor mai obeze persoane. De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grasimi în organism chiar dacă persoana respectivă consumă o dietă hipercalorică.


CANCER

Studii recente efectuate în Japonia şi Australia au arătat că s-au tratat cu succes cazuri de cancer stomacal şi osos. Pacienţii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer ar trebui să ia zilnic o lingură de miere cu o linguriţă de scorţişoară pudră timp de o lună, de 3 ori pe zi şi să continue tratamentul prescris de oncolog. 


OBOSEALA
Studii recente au arătat că conţinutul de zahăr din miere este mai degrabă folositor şi nicidecum dăunator vitalităţii organismului. Persoanele de vârsta a treia care consumă miere şi scorţişoară în părţi egale au mai multă vitalitate şi flexibilitate.

Dr. Milton, care a efectuat studii aprofundate în acest subiect, spune că o jumatate de lingură de miere într-un pahar cu apa, presărat cu pudră de scorţişoară consumată zilnic, dimineaţa dupa ce ne spălăm pe dinţi, şi din nou după amiaza în jurul orei 3.00 atunci când vioiciunea organismului este în scădere, duce la îmbunătăţirea vitalităţii organismului, în interval de o săptămâna.

HALENA


Primul lucru pe care il fac dimineaţa locuitorii din America de Sud este o gargară cu o linguriţă de miere şi scorţişoară pudră amestecate în apă fierbinte. Astfel, respiraţia lor îşi păstrează prospeţimea pe durata întregii zile.


PIERDEREA AUZULUI

Mierea cu scorţişoară pudră luate zilnic în cantităţi egale imbunatateste auzul daca acesta este afectat.

Sursa: Casa si familia



22 de comentarii:

  1. Am incercat si eu tratamentul pentru acnee...e fb...cosurile mi'au disparut in 3 zile:)...>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua.eu am miere de la stupi proprii si fac cura cu miere si scortisoara pt slabit dar este un pic diferita de ce am citit.eu nu fierb mierea cu scortisoara asa cum scrie mai sus ci amestec 10 gr de scortisoara in 500 g miere si iau dimineata cate o lingurita poe stomacul gol.MIEREA FIARTA E NOCIVA SI ISI PIEREDE TOATE PROPRIETATILE DACA E INCALZITA MAI MULT DE 40 DE GRADE!ATENTIE!Sper ca v-am fost de folos .

    RăspundețiȘtergere
  3. da asa este...mierea nu trebuie fiarta!

    RăspundețiȘtergere
  4. da adevarat un remediu natural pentru multe de 1 an beau cafeaua dimineata cu scortisoara si miere .Incercati si voi o sa va placa si o sa va vindece de .....ce suferiti

    RăspundețiȘtergere
  5. BUNA.SUNT O F DE 50 ANI SI SUPORT F GREU MENOPAUZA,AM BUFEURI.AM LUAT MULT IN GREUTATE.SUNT DISPERATA,MA APROPII DE 100KG.MA POATE CINEVA AJUTA CU UN TRATAMENT NATURIST?IMI POATE TRIMITE E-MAIL PE georgya_45@yahoo.com.o sa incerc si cura cu miere si scortisoare,dar cu bufeurile ce fac?
    le suport f greu .ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea...sintem in aceias suferinta....Normal daca esti grasa suporti f .greu orice......Eu am 74ani 1.53 m inaltime si 74 kg. Dupa 5-6ani in care nu m-a interesat greutatea,am facut o coxartroza urita, cu imobilizarea soldului drept si sint singura pe lume.Am vrut nu am vrut de o luna sau chia doua am trecut pe regimul urmator.Il stiu de acum 20 ani dela un batrinel homeopat care m-a salvat dela scoaterea aparatului genital in totalitate.Regimul cunsta in: nimic din faina(pine indiferent de care ,patiserie, paste.......) si nimic cu zahar inclusiv fructe dulci ,mire in exces(cel mult 2 lingurite pe zi ). Sa-ti spun sincer fata de cit mincam fac de fapt foamea.....asta este adevarul pe care nu cred ca ti-l va spune cineva.Cu bufeurile dupa ce vei mai da jos din kg. te vei obisnui eu si acum am bufeuri si mama mea la 87ani avea bufeuri.Tot ce au inventat americanii(ei sint cei mai avansati din toate pc. de vedere) sau dovedit la o folosinta ala long, ca sint cancerigene....plasturi,pastile....etc. Iti urez succes ptrca va trebui sa rabdam de foame toata viata daca vrem sa fim ceva mai sanatoase. Eu sint o leoaica cu multa vointa si sper sa ma tin de acest regim cu MICI exceptii de Pasti si de Craciun.

      Ștergere
    2. laptisorul de matca este excelent pentru bufeuri menopauza ..

      Ștergere
  6. mierea fiarta este nociva!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu va recomand niste produse pur naturale http://www.aloevera-forever.eu/Produse-Apicole.html

    RăspundețiȘtergere
  8. toate bune in ceea ce priveste mierea si scortisoara, dar... nu incalziti mierea sub nici o forma devine nociva. puteti citi aici: http://www.yourlivedoctor.com/nocivefood.php, unde mai gasiti si alte combinatii nocive de mancare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mierea fiarta nu mai are nici o valoare nutritiva sau curativa! Multumesc pentru reteta cu miere si scortisoara cruda.

    RăspundețiȘtergere
  10. .....EU ADAUG (CU SUCCES)...OTETUL DE MERE CU MIERE DE ALBINA(ORI PRODUCTIE PROPRIE,ORI PRODUS DE APIMONDIA BUCURESTI-SE GASESTE IN MAGAZINELE "APICOLA")CEI INTERESATI CITITI CELE 2 VOL.ALE DR.D.C.JARVIS:MIEREA SI SANATATEA.............

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun si atunci cum isi mai face efectul daca nu e fiarta,de ce nu se spune daca poate fi folosita si nefiarta asta doar un medic poate spune

    RăspundețiȘtergere
  12. nu cred ca toate bolile din lume pot fi vindecate cu miere si scortisoara dE Unde stiti ca pentru auz se pun 2 linguri de miere de exemplu iar pentru acnee o alta cantitate 2 linguri Intrun loc se spune ca mierea nu trebue fiarta iar aici spuneti ca da trebue fiarta E CA in bancul cu caciula

    RăspundețiȘtergere
  13. Bunä ziua am citit reteta cu 500g de miere si 10 g de Scortisoare, vreau sä stiu cite kg ati släbit si in ce duratä???

    RăspundețiȘtergere
  14. La ce ajutä otetul de mere cu miere de albina??

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu am citit ca mierea se foloseste numai la temperatura camerei,daca se fierbe isi pierde toate calitatile .....deci....cum e reteta unde spuneti ca mierea se fierbe cu scortisoara ?...sau se fierbe doar scortisoara si mierea se adauga dupa ce se mai raceste ?

    RăspundețiȘtergere
  16. pentru doamna de 50 de ani incercati ceai de musetel cu zeama de lamaie sa vedeti daca va ajuta mult noroc

    RăspundețiȘtergere
  17. Este chiar miraculos folosit bine la timp si in cantitati normale.

    RăspundețiȘtergere
  18. mierea fiarta e nociva!Atentie!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mierea fiarta este f toxica si nu mai are nici efectul dorit.Deci miere in apa sau ceai caldut.

    RăspundețiȘtergere