Medicii au observat de multa vreme ca in familiile in care exista animale de companie, in special pisici, atmosfera este mai senina, bolile sunt mai rare, iar cand apar, afectiunile se vindeca mai repede. Se pare ca prietenul cel fara grai este capabil sa daruiasca stapanilor sai ceea ce nu poate fi cumparat cu toti banii din lume: dragoste si sanatate.
Iubitorii de pisici stiu ca favoritii lor mustaciosi simt cand pe stapan il doare ceva. Pisica incearca sa se culce pe locul dureros si, dupa un timp, durerea se potoleste si omul se simte mai bine. Bioenergeticienii considera ca pisicile au capacitati extrasenzoriale foarte dezvoltate. Acest lucru le permite sa vada aura omului si la nevoie sa o trateze. Inainte de toate, micutele patrupede pot fi ajutoare de incredere ale neurologilor si psihoterapeutilor. Ele reduc starile de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism. Si o fac total dezinteresat. Mai mult, in afara de influenta "terapeutica generala", pisicile isi manifesta talentele si in alte domenii ale medicinei.
"Specializarea" principala a pisicilor este sistemul cardiovascular. Pisicile sunt excelenti "cardiologi", asa incat celor care sufera de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomanda sa tina mai des in brate o pisica. Conform observatiilor facute de cercetatori americani, in cazul persoanelor care au pisici riscul de a face un infarct scade cu 30-40%.
Metodele felinoterapiei erau cunoscute inca din Antichitate, iar astazi au inceput sa se aplice din nou, mai ales in convalescenta si in recuperare. Specialistii au mai observat ca aceste animale ajuta la reducerea mai rapida a febrei in cazul persoanelor racite sau gripate, calmeaza senzatiile dureroase si chiar intaresc oasele! Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a pisicilor. S-a masurat si frecventa pe care o are torsul pisicii - intre 25 si 50 Hz.
Influenta bioenergetica a unei pisici este cu mult mai puternica decat cea a unui motan. Pisicile "fetite" vindeca mai bine afectiunile sistemului nervos si ale organelor interne, in vreme ce "baietii" sunt specialisti mai buni la capitolele artroza, spondiloza, osteopatii. Pisicile cu blana lunga sunt excelenti neurologi. Ele ajuta in cazul depresiilor, reduc irascibilitatea, normalizeaza somnul. Cele cu blanita de lungime medie sunt buni cardiologi, iar pisicile cu blana scurta trateaza mai bine afectiunile stomacului, ficatului si rinichilor. Pisicile siameze, pe langa faptul ca sunt de mare ajutor in tratarea racelilor, au un rol important si in profilaxia gripei. Simpla lor prezenta in locuinta anihileaza microbii care pot genera boala.
Totusi, nu exagerati folosindu-va favoritii in scopuri terapeutice. Pisica a depistat singura locul dureros si s-a asezat sa-l incalzeasca? Foarte bine! Numai sa nu o tineti cu forta. Daca ghemotocul de blana, care aparent dormea fara griji in bratele dvs, se ridica brusc si pleaca, inseamna ca pentru moment ii este suficienta energia dvs. negativa, cauzatoare de dureri. Dupa ce se va odihni si isi va reface fortele, mica vindecatoare se va intoarce singura pentru a continua tratamentul.
Fantastic! Ce m-a bucurat acest material!
RăspundețiȘtergereMinunat! va multumesc caci am primit aceste informatii de mare ajutor.Eu am o pisicuta a carei culoare e predominant neagra si deci pot spune ca este corect ce este scris in material.Poate vom elimina desconsiderarea cu care suntem tratati de medici prin ingrijirea unei pisicute.Va multumesc!
RăspundețiȘtergereAM FACUT UN INFARCT ACUM 5 ANI DE ZILE.AM O PISICA NEAGRA MARONIE SI S A ASEZAT PE PARTEA CU INIMA SI PARCA MI A LUAT TOATA DUREREA,ORICUM LA INFARCT TREBUIE SA TE PREZINTI URGENT LA DOCTOR
RăspundețiȘtergereDE CATE ORI E CINEVA BOLNAV DIN FAMILIE, PISICA SE ASEAZA PE EL SI II IA TOATA ENERGIA NEGATIVA.ATENTIE INSA, CAND PISICA S A INCARCAT SUFICIENT DE MULT DE ENERGII NEGATIVE,TREBUIE LASATA IN PACE IN DREPTUL UNEI FERESTRE DESCHISE,PENTRU A SCAPA EA, PISICA DE ENERGIILE NEGATIVE ACUMULATE.ESTE O BINEFACERE SA AI ASA CEVA ACASA,AVIZATI SUNT MAI ALES CEI SINGURI SI CEI CU DEPRESII
va iubesc, am o pisicuta neagra pe care o cheama Sheba si acum dupa ce am citi acest articol sunt cea mai fericita, mai ales ca simt ca acest mic sufletel aduce pozitivitate si calm in viata mea
RăspundețiȘtergereStiu de la tata că "Pisica este mănuşa lui Dumnezeu".
RăspundețiȘtergereMultumesc pt articol,de curand am adoptat un pisoi castrat de cca.un an si jumatate si pot spune ca a adus multa lumina in familie.Este bine educat deci clar ca a fost al cuiva care nu stim din ce cauza a renuntat la el,caci de cateva luni era pe strada.La inceput avea si o zgarda-rosie daca nu ma insel-.Manca ce primea de la oameni,alaturi de pisicile vagaboande.
RăspundețiȘtergereVreau sa va dau dreptate in legatura cu " specializarea " pisicilor,
RăspundețiȘtergereeu am avut hipertrofie cardiaca si cei trei pisoi pe care ii am m-au
readus la starea de normalitate.Mentionez ca sunt hipertensiv in
tratament.