vineri, 23 aprilie 2010

Drojdia de bere


Drojdia de bere contine vitaminele:

B1– eficienta in combaterea tulburarilor digestive, cardiace, pentru tratarea depresiilor, nevralgiilor si oboselii;
B2 – utila in combaterea eczemelor, a imbatrinirii pielii;
B3 – implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos ;
B5 – stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii ;
B7 – care neutralizeaza colesterolul, fiind indicata in obezitate; previne caderea parului;
B8 – utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor;
B9 – are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal;
B12 – care actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorind cefaleele; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal;
B15 – amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatrinirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului;
K – intervine in procesul de coagulare a singelui si contribuie la formarea osoasa, fiind un factor esential in procesul de mineralizare (fixare a calciului);
E – mareste rezistenta la infectii si intervine in metabolismul si functiile diferitelor tesuturi, organe si sisteme (organe de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos), in procesul cresterii si in procesul de coagulare.

Drojdia de bere este cunoscuta si folosita in scop terapeutic din cele mai vechi timpuri. Babilonienii, egiptenii si celtii o foloseau pentru prepararea bauturilor alcoolizate, dar si pentru a-si ingriji ranile, deoarece observasera rolul cicatrizant deosebit al acesteia. 

Ea intârzie procesul de imbatrânire. Aceasta proprietate se datoreaza pe de o parte continutului mare de substante active (proteine, minerale, vitamine), dar mai ales de acid nucleic. Acest element conduce procesul de formare a celulelor noi, care le inlocuiesc treptat pe cele deteriorate. Asadar, folosirea curenta a drojdiei de bere in dieta are efect regenerator, poate ajuta efectiv organismul sa ramâna tânar si in forma. Persoanele in vârsta, carora li se prescrie drojdie de bere, pot constata in doar câteva luni o ameliorare a starii generale, precum si un surplus de energie binefacatoare.
 
In urma administrarii zilnice de drojdie de bere pielea devine supla, tenul se coloreaza, totul dovedind o stare buna de sanatate. Ideala in consolidarea sistemului imunitar. Administrarea drojdiei de bere timp indelungat permite patrunderea in organism a unei adevarate armate de celule vii, tocmai bune pentru a ataca toxinele care circula in sânge, si a intari sistemul imunitar. In plus, ajuta la refacerea florei intestinale, de multe ori afectata de administrarea repetata de medicamente.

 Trateaza bolile intestinale (enterite, colite, diaree etc.), având un efect calmant asupra suprafetelor inflamate si favorizând absorbtia si neutralizarea acizilor. Drojdia exercita o actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. In consecinta, poate fi indicata in toate afectiunile intestinale acute sau cronice de origine infectioasa, precum si in prevenirea accidentelor survenite in urma administrarii de antibiotice, deoarece fiind insensibila la aceste medicamente, remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale.

De ajutor in afectiuni hepatobiliare. Neutralizeaza o bila toxica sau acida, favorizeaza digestia hidratilor de carbon si impiedica acumularea de acizi grasi incomplet oxidati. In plus, vitaminele continute ajuta ficatul in oxidarea grasimilor si favorizeaza innoirea celulara la acest nivel, de aceea se recomanda si in formele precirotice si cirotice ale ficatului, in steatoze (degenerescenta grasa a ficatului). Se ia la fiecare masa, amestecata cu legume sau in supa, in doza de una-doua linguri pentru adulti si batrâni si o lingurita pentru copii.

Reface necesarul de vitamine. Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carentelor vitaminice, fiind utila in aproape toate formele de avitamonoza B, precum si in afectiunile determinate de carenta acestora. E excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la efort, favorizând travaliul muscular si usurând eliminarea de toxine si deseuri metabolice.
Eficienta in cura de slabire. Dizolvata si bauta inainte de masa, taie pofta de mâncare, micsorând numarul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat si se mentin timp de mai multe ore.

 Un adjuvant pretios in afectiunile neurologice. Tot bogatia de vitamine din complexul B recomanda drojdia de bere in afectiuni neurologice si neuromusculare, in manifestarile nervoase ale alcoolismului.

Cura cu drojdie de bere este eficienta daca este urmata timp de trei-patru luni, iar efectele ei nu intarzie sa apara. In general, se administreaza de doua-patru ori pe zi, dimineata si seara. Ea poate fi amestecata cu lichide, dar trebuie neaparat luata intre mese.

sursa: Magazin

7 comentarii:

  1. Am citit mult in legatura cu drojdia de bere . In articolul dumneavoastra nu se precizeaza asta :este vorba de drojdia pe care o cumparam de la magazin pentru paine sau drojdia special iesita din fabricile de bere? Pana acum parerile au fost impartite .Unii spuneau ca drojdia pe care o cumparam pentru paine poate fi chiar daunatoate iar altii spun ca nu are importanta despre care din ele este vorba.
    Mi-ar placea sa aflu parerea unei persoane care chiar a consumat drojdie de bere .
    Multumesc , Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela, este vorba despre drojdia de bere (proaspata) pe care o cumparam de la magazin. Cel putin, eu stiu ca aceasta este folosita de multa lume avizata.

    RăspundețiȘtergere
  3. este minunat acest articol, dar ar trebui sa ne lamureasca ce fel de drojdie sa luam.

    RăspundețiȘtergere
  4. drojdia de bere se foloseste si la tratarea cancerului de prostata?

    RăspundețiȘtergere
  5. drojdia de bere este o drojdie de panificatie inactivata;este drojdia de panificatie drecuta prin procesul de fabricatie al berei; numai aceasta este terapeutica

    RăspundețiȘtergere
  6. Este vorba despre drojdia pe care o folosim la cozonaci? Drojdie Dr.Oetker, Pakmaya, ....?

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu se poate piblica pe facebook

    RăspundețiȘtergere