luni, 1 martie 2010

Analiza legii atractiei si tipurile de psihoterapie

Legea atractiei este simpla – ceea ce crezi in subconstientul tau, se “materializeaza” – daca tu crezi ca esti o persoana rea si ca nu meriti nimic in viata este posibil ca viata sa iti dea ceva rau…. In psihologie se numeste “profetie autoimplinita” (daca cred ca nu pot avea incredere in oameni, atrag tocmai acei oameni care sa imi insele increderea pentru ca eu insami sunt suspicios/oasa si transmit neincredere - astfel imi intaresc credinta) Sunt persoane care “ajung” sa faca o profesie care nu le atrage si au esec, sunt persoane care aleg mereu si mereu parteneri/partenere nepotrivite, sunt persoane care cred ca toata lumea e impotriva lor… Aceste persoane au blocaje – “programari” – trans-generationale (de obicei) transmise de catre parinti, bunici. 

Evident – toti avem anumite blocaje, anumite dificultati, anumite probleme in viata… Insa una e sa ai o mica dificultate si alta e sa te auto-sabotezi la greu… Sunt persoane care cred ca li se fac “vraji, ca sint blestemate, ca nu au noroc”… ASA CRED ... Vestea proasta e ca sunt intr-o “vraja”… insa intr-o vraja “tesuta” inconstient de catre strabunii lor (asa se explica proverbul “aschia nu sare departe de trunchi”)… vraja pe care ele o “preiau”, o “inghit” pe nemestecate… si o duc mai departe la generatiile viitoare… Vestea “buna” este ca pot sa scape de vraja… Cum ? Demontand “programarea”: mai intai constientizand de unde vine, apoi decizand sa isi creeze viata cum doresc. 

Acest drum e destul de lung… se face de obicei cu multa munca de introspectie si analiza. Nu uitati corpul - gandurile si sentimentele noastre sint strans legate. Recomand de citit cartile a 2 mari psihoterapeuti Adler – creatorul psihologiei individuale si Berne creatorul analizei tranzactionale. Ambii considera ca noi ca oameni ne formam un stil al vietii (cf Adler) un scenariu de viata (cf Berne) inca din copilarie (din primii ani de viata ) si acest stil de viata, scenariu este cel care ne guverneaza viata inconstient. Uneori scenariul este bun insa alteori  fatidic…Evident tipul de a face psihoterapie adleriana si analiza tranzactionala s-a schimbat… nu luati ad literam ce scrie in cartile respective, insa folositi-le pentru constientizare. Succes in auto-analiza si auto-cunoastere.

Recomandare carti: 
Eric Berne – Ce spui dupa Buna ziua?  -  Ed. Trei
Alfred Adler – Sensul vietii - Ed. IRI, 1995
Jacques Salome - Şi dacă am fi noi înşine, cine ar suferi? - Ed. Ascendent
Jacques Salome - Cum să renunţăm la autosabotorii din interiorul nostru? –Ed. Ascendent

sursa: http://cristianaalexandralevitchi.wordpress.com

 

Un comentariu:

  1. O mama indurerata1 martie 2010 la 15:41

    O lege a atractiei poate sa se intrepatrunda
    si intre persoane necunoscute,dar carora sansa le-a dat ocazia sa se cunoasca.
    De curand te-am intalnit pe acest minunat blog
    unde tu ai cautat sa-mi alungi si sa-mi alini suferinta ,iar acum moartea nu ma mai sperie
    pentru ca am inteles de la tine,Amira,ca ea este
    o poarta a iubirii spre unicul meu fiu.

    RăspundețiȘtergere